Questões Militares Sobre inglês

Foram encontradas 4.460 questões

Q524215 Inglês
The expression “wave of computer progress” (lines 18 and 19) has the same idea as
Alternativas
Q524214 Inglês
According to the first paragraph, robots can be _____ by many names.
Alternativas
Q524213 Inglês
One of the purposes of the text is to show that
Alternativas
Q520311 Inglês

Choose the alternative that correctly completes the sentences below:


I left Rio ___ 2013 and went ____ Salvador and I will get married ______ July. The wedding is ______ August 25th.

Alternativas
Q520309 Inglês
Choose the alternative that correctly completes the sentences below:


My car wasn‟t big enough, so, I needed a ________ one. My new car is______ and __________ than the one I had. It is _________ car in the world.


Alternativas
Q520308 Inglês
Choose the correct alternative according to the use of modals:
Alternativas
Q520307 Inglês
Which alternative best completes the following sentence?


My sister spent most of her life __________ a small town _________ the south _________Bahia.

Alternativas
Q520305 Inglês
Complete the passage below with the correct form of the verb in parentheses.Then choose the correct alternative.
Name a celebrity and Naomi Stein _______ probably ______________(1) them. She _______________(2) famous for her photos of John Lennon and The Rolling Stones. Her new book, The Female Gaze ___________________(3) a hundred intimate portraits of different types of women. Last night Dave Weich _____________(4) Naomi in New York, where she _______________(5) to him four of her favorite photographs.

Alternativas
Q512582 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

The sentence “incidental bycatch” means that this kind of catch WASN`T:
Alternativas
Q512581 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

Dr. Scott Baker is concerned that:
Alternativas
Q512580 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

The reason why southern and northern whales DON´T interbreed is:
Alternativas
Q512579 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

The word “harvesting” is closest is meaning to:
Alternativas
Q512578 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

All the following statements are true, EXCEPT:
Alternativas
Q512577 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

Male humpback whales have a unique way of:
Alternativas
Q512576 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

One of the animals listed below DOESN´T belong to the same category as the humpback whale:
Alternativas
Q512575 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

The word “famished” is closest is meaning to:
Alternativas
Q512574 Inglês

INSTRUCTIONS – Read the following text carefully and then choose the correct alternatives that answer the question.

                                                 SOUTHERN HUMPBACK WHALE

INTRODUCTION




    During the Australian winter, these ocean leviathans journey 3,100 miles north from their Antarctic feeding grounds to the warm tropical waters near Australia´s Whitsunday Islands. At the southern edge of the Great Barrier Reef, the 40-ton female humpbacks give birth to calves measuring 14 feet long and weighing over one ton. The Whitsundays´ sheltered bays keep the calves warm and safe from predators. During the next few months, the whales rest, sing, play and mate. The calves nurse, but the one thing the adult whales don´t do while in the tropical seas is eat. By winter´s end, adults are famished, and they head south. This life cycle is repeated throughout the Southern Hemisphere: one group migrates along the western coast of Australia, others to southern Africa and South America.

                                                                SIGHT UNSEEN



    Underneath the blue Australian ocean, film crews captured the elegant rituals of southern humpbacks as they swim, sing, nurse, and play. A mother humpback whale supported her young calf from underneath, so it could breathe easier near the surface. Calves drink 130 gallons of milk a day! While baby grows fat, the mother starves for five months, her blubber stores depleting daily. Unlike the cold Antarctic waters, the seas here don´t grow rich with krill that humpbacks filer through their baleen plates. But she provides her calf with rich milk that contains some of the highest fat content of any mammal´s milk – 45 percent.
                                                             UNIQUE BEHAVIOR

    Humpback males sing a unique melody, full of high-pitched chirps and whistles interspersed with deeper gurgles and moans. Each male repeats his song for hours, which likely plays a role in courtship. The song may change over time, with males singing a modified melody in consecutive years.
    Whale-watching tours take advantage of the humpback´s playful and curious nature. They often approach boats and put on quite a show. As whales journey south along the eastern coast of Australia, many stop in sheltered Platypus Bay around Fraser Island – a World Heritage Site – where they display the charismatic behaviors loved by whale-watchers. The crystal blue waters give a perfect window to watch the whales twist, roll and swim upside down, emerging to breathe, slap their tails or pectoral fins on the water´s surface. Breaching whales jump nearly all the way out of the water. “Spyhopping" means their head emerges, and they peer at the surroundings with their large eyes.

                                                        STATUS/CONSERVATION

    Commercial hunting in the 19th and 20th centuries decimated most whale species. Because they migrate close to shore and swim slowly, humpbacks became a popular whalers´ target, and were hunted down to a few hundred animals in the Southern Hemisphere. The International Whaling Commission (IWC) implemented a moratorium on harvesting all species starting in 1986, and in 1994, declared Antarctica´s Southern Ocean a whale sanctuary. Now numbering over 10,000 in the Southern Hemisphere, humpbacks have shown incredible resilience, but their numbers still remain a fraction of their historic abundance. Recovery of regional populations varies, and the World Conservation Union (IUCN) lists the humpback as vulnerable.
     Humpbacks also have two Northern Hemisphere populations that number around 11,500 in the North Atlantic and 6,000 in the North Pacific. Northern humpbacks are genetically differentiated from the Southern Hemisphere population, and have dark bellies, while the southern humpbacks have all-white bellies. They don´t interbreed, because while the southern populations are mating and calving in the warm tropical seas, northern populations are near the polar Arctic.

                                                                  OUTLOOK



     The International Whaling Commission (IWC) allows hunting by indigenous cultures but bans hunting of humpback whales. Japan has long engaged in IWC-sanctioned “scientific whaling" of minke and other whales, and plans to start hunting humpbacks in 2007. “We are all concerned about Japan´s plans to add this species to the scientific whaling quota", says Dr. Scott Baker, a renowned cetacean conservation biologist. Iceland also just started commercial whaling in 2006.

    Some Asian countries allow the sale of whale meat from incidental bycatch, and a whale´s value of $100,000 provides incentive for illegal harvest. Baker and colleagues used DNA to show that the whale meat being sold in South Korean shops did not match that reported to the IWC. Illegal harvest and sale of whale meat is occurring.

    Australia and New Zealand have petitioned the IWC to create a South Pacific Sanctuary adjoining the Southern Ocean Sanctuary where whaling would be illegal. Thus far, it has not been approved by IWC.

                                                                                        http://dsc.discovery.com/convergence/planet-earth/...

At the southern edge of the Great Barrier Reef, adult humpbacks whales do all this, EXCEPT:
Alternativas
Q508829 Inglês
                       
                        

            Almost every marine organism, from the tiniest plankton to whales and polar bears, is contaminated with man-made chemicals, such as pesticides and chemicals used in common consumer products.
            Some of these chemicals enter the sea through deliberate dumping. For centuries, the oceans have been a convenient dumping ground for waste generated on land. This continued until the 1970s, with dumping at sea the accepted practise for disposal of nearly.
            everything, including toxic material such as pesticides, chemical weapons, and radioactive waste […]
            Chemicals also enter the sea from land-based activities. Chemicals can escape into water, soil, and air during their manufacture, use, or disposal, as well as from accidental leaks or fires in products containing these chemicals. Once in the environment, they can travel for long distances in air and water, including ocean currents.
            People once assumed that the ocean was so large that all pollutants would be diluted and dispersed to safe levels. But in reality, they have not disappeared - and some toxic man-made chemicals have even become more concentrated as they have entered the food chain.
            Tiny animals at the bottom of the food chain, such as plankton in the oceans, absorb the chemicals as they feed. Because they do not break down easily, the chemicals accumulate in these organisms, becoming much more concentrated in their bodies than in the surrounding water or soil. These organisms are eaten by small animals, and the concentration rises again. These animals are in turn eaten by larger animals, which can travel large distances with their even further increased chemical load.
            Animals higher up the food chain, such as seals, can have contamination levels millions of times higher than the water in which they live. And polar bears, which feed on seals, can have contamination levels up to 3 billion times higher than their environment.
            People become contaminated either directly from household products or by eating contaminated seafood and animal fats.
            Evidence is mounting that a number of man-made chemicals can cause serious health problems - including cancer, damage to the immune system, behavioural problems, and reduced
fertility.

                                                            (http://wwf.panda.org/about_our_earth/blue_planet/p...)


A expressão sublinhada em “These animals are in turn eaten by larger animals ” responde à pergunta:
Alternativas
Respostas
2861: C
2862: A
2863: B
2864: C
2865: D
2866: A
2867: A
2868: C
2869: E
2870: C
2871: D
2872: A
2873: A
2874: D
2875: D
2876: B
2877: D
2878: C
2879: B
2880: A